Referenties

“Vallen en Opstaan!” geeft een inkijk in het leven van iemand die de zoektocht naar God en het proces van herstel dat hieruit volgde met alle ups en downs doorleefd heeft.

Peter – de schrijver van dit boek – is al jarenlang een goede, persoonlijke vriend van mij en daarnaast maken hij en zijn gezin deel uit van de gemeente die mijn vrouw en ik mogen dienen als voorgangersechtpaar. Ik ken Peter als iemand die het hart op de tong heeft en dat hart nu ook vertaald heeft in dit boek, dat rechtstreeks uit het hart is geschreven! De eerlijkheid waarmee geschreven is over zowel alle mooie en succesvolle momenten, maar ook de schaduwkanten daarvan, waarin teleurstelling, tegenzin en volharding even reëel zijn, maakt dit boek erg waardevol.

Martin van der Plas, voorganger Rafaël gemeente de Rank Rotterdam

 

Toen ik Peter leerde kennen, zo’n acht jaar geleden, klikte het direct. Niet omdat we dezelfde opvoeding en jeugd hebben gehad (gelukkig voor mij!), maar omdat hij gepassioneerd sprak over zijn leven en werk voor God en de gemeente, in nuchtere en concrete bewoordingen.

Dat is Peters kracht: niet om de pot heen draaien maar doordringen tot de kern van de zaak en het hart van de persoon tegenover hem. Peter heeft iets te vertellen. Niemand weet dat beter dan wie het voorrecht heeft hem wat beter te kennen. Maar ook als u hem nog niet kent, hoop ik dat u het na het lezen van dit boek met me eens zult zijn.

Joost Verduijn, voorganger in Oudenaarde (België) en auteur van het boek Bevrijdingspastoraat.

 

Op de een of andere wijze heb ik een speciale voorliefde voor mensen met een verslavingsverleden. Ik noem hen ‘Boodschappers van Hoop’! Met honderden heb ik mogen samenwerken om leerlingen op scholen te kunnen voorlichten over de gevaren van drank en drugs.

Vanaf het moment dat ik Peter Dijkstra heb leren kennen in 2008 heeft hij mij geboeid! Zijn bijzondere glimlach, de twinkeling in zijn ogen, zijn ondeugende en gewaagde manier van spreken hebben mijn hart geraakt. Niet alleen mijn hart, maar ook de harten van de duizenden jongeren die hij door middel van voorlichting en zijn persoonlijke levenservaringen wist te boeien. Peters ervaringen met verslavende middelen gaan diep. Zo ook zijn bewogenheid voor jongeren. Als je met Peter praat of naar hem luistert ervaar je dat zijn woorden over de kracht van Jezus Christus inmiddels diepgeworteld bij hem zijn. Peter spreekt geen ‘bla bla’ taaltje, maar altijd recht voor z’n raap! Ga zijn boek maar lezen en je zult geraakt worden. Het boek ‘Vallen en Opstaan’ zet je niet in je boekenkast neer, nee, je geeft het door, want er zijn nog zovelen die dit nodig hebben!

Theo van der Sluijs, oprichter & ambassadeur Stichting Voorkom!

 

Het levensverhaal van Peter Dijkstra zal velen aanspreken, zeker ook jongeren, die zich kunnen herkennen in zijn verhaal. Hij beschrijft – geheel in zijn eigen stijl – de grote aantrekkingskracht, alsook het vernietigende effect van alcohol en drugs. Dit onderbouwt hij met een goed stuk voorlichting over de gangbare middelen.

Cleansing Stream heb ik zelf mogen leren kennen als een pastorale discipelschapsbediening met een holistische benadering.

Talitha van Neerbos, kinder- en jeugdpsychiater

 

VALLEN EN OPSTAAN! door Peter Dijkstra. ‘Dordtse “Witte Duivel” vindt rust’, luidt de ondertitel van dit boek. De bijnaam ‘witte duivel’ hoorde bij het witblonde haar van deze jongen die nu, jaren na z’n radicale levensverandering, z’n relaas vertelt. Een rusteloos leven was het, waarin hij ongeveer alles deed wat God verboden had. Heftige jeugd, onvoorstelbare verhoudingen met z’n ouders en in de buurt. Seks, drank, drugs. Het woord ‘duivel’ was, als je z’n leven achteraf overziet, niet uit de lucht gegrepen: satanische machten hadden invoed gekregen in zijn leven.

En deze man vindt Jezus! – of de Heer vindt hém, ’t is maar hoe je het bekijkt. Een verhaal voor velen die misschien denken dat redding uit zulke diepe ellende niet mogelijk is. Wél, dus. De Overwinnaar is sterker dan de machten van de duisternis.

Aan het slot helpt Peter mensen op heel praktische wijze verder door hen de weg te wijzen uit de doolhof van  drugs en verslaving.

Henk Medema
Uitgever